FAQ’s. Preguntes freqüents

A continuació trobareu diverses preguntes i respostes que us poden ajudar a entendre millor el funcionament de la cursa. A mesura que els equips ens feu arribar noves preguntes, anirem publicant les respostes a les vostres inquietuds en aquest apartat.

Per tant, s’actualitzarà i ampliarà la informació periòdicament.

 

ABANS DE LA CURSA

Com ha de ser els equips? Els equips han d’estar formats per un mínim de 2 persones i un màxim de 12 persones, que s’aniran rellevant per cobrir els 60 km de la cursa. Cada equip farà la seva pròpia estratègia de relleus, entenent que sempre ha de tenir un mínim de 2 membres corrent i que només es poden fer els canvis a cada punt de control (hi haurà 5 punts de control/avituallament, cada 10 km).

Per exemple, si sou un equip de 6 persones, i tenint en compte que sempre han de córrer un mínim de 2 persones, possiblement haureu de córrer mínim 2 trams cadascú (o algú haurà de fer més de 2 trams). Al ser el repartiment completament lliure, podeu fer múltiples combinacions. L’estratègia vindrà determinada, en part, pel nivell físic de cadasú. Una possible combinació podria ser:

  • Tram 1: corren el Corredor 1 (C1) i el C2
  • Tram 2: corren el C1 i el C2
  • Tram 3: corren el C3 i el C4
  • Tram 4: corren el C5 i el C6
  • Tram 5: corren el C1, el C3 i el C4
  • Tram 5: correu tots 6 corredors

La logística de l’equip per anar a cada punt de control a fer el relleu va a càrrec de cada grup. Es recomana utilitzar transports sostenibles per accedir-hi.

Hi haurà un espai de taquilles o un servei de guardaroba o similar pels objectes personals? Es posarà a disposició de tots els corredors i corredores que surtin de Terrassa un servei de recollida de bosses, que seran transportades fins al punt final de la cursa al parc de la Barceloneta. Per tant, serà especialment útil per a aquells corredors que facin la cursa en modalitat non-stop. Per al que s’incorporen en trams intermitjos, no estarà disponible aquest servei.

S’entregarà algun tipus de material a l’inici de la cursa? NO es donarà cap bossa «corporativa» als corredors. Únicament es donarà una bossa de “plogging” a cada corredor per a que puguin dipositar els residus que vagin recollint, uns guants per recollir els residus i un got reutilitzable. Aquest material es donarà quan el corredor s’incorpori a la cursa (bé sigui al km 0 o en algun dels punts d’incorporació / avituallament).

A on he de recollir el dorsal? A l’inici de la cursa (Terrassa) o bé al punt d’avituallament on us incorporeu podreu recollir el vostre dorsal. Per a la seva recollida es demanarà identificació (DNI, carnet de conduir, etc..). Amb l’entrega del dorsal NO es donaran agulles imperdibles per a la seva subjecció. Cadascú se les ha de portar de casa seva. El dorsal està fet amb un teixit de polièster reciclat.

Poden córrer els menors d’edat? Sí, els menors d’edat poden córrer. Tot i que no s’especifica quina és l’edat mínima, sí que recomanem que tinguin un mínim de 14 anys. En cas que un menor participi a la cursa, previ a la cursa cal entregar a la organització un certificat de responsabilitat de menors. 

Els corredors disposaran d’assegurança durant la cursa? Sí, la organització contractarà una assegurança temporal pel dia de la cursa per a cada corredor que al formulari d’inscripció de corredors hagi indicat que no disposa de cap assegurança esportiva.

DURANT LA CURSA

A quina hora comença la cursa? La cursa començarà a les 8 del matí a Terrassa. Us recomanem arribar una estona abans per poder recollir el geolocalitzador i entregar-vos els guants i bosses pel plogging. IMPORTANT: fixeu-vos que la cursa surt a les 8 (inicialment estava previst a les 7am, hem retrassat 1 hora la sortida). 

Com estarà senyalitzada la cursa?
Donat que es busca la màxima sostenibilitat ambiental de la cursa, aquesta NO estarà senyalitzada físicament. Per tant, per poder seguir correctament el recorregut és necessari que el seguiu amb dispositius GPS. A l’apartat Traçat i punts d’avituallament de la web hem publicat el traçat final per a que us el pogueu descarregar. Al llarg de la cursa hi haurà la presència de voluntaris, que us podran orientar, però no cobriran tot el recorregut. En tot moment caldrà respectar les senyals de trànsit i les normes de circulació.

Si no disposo de cap dispositiu GPS, com puc seguir la cursa? La ruta està publicada al web Wikiloc. Us podeu descarregar gratuïtament la seva aplicació al vostre telèfon mòbil i fer ús de l’opció “Segueix aquesta ruta” que ofereix la pròpia aplicació (l’aplicació us demanarà que creeu un compte per fer ús d’aquesta funció). 

Com seran els avituallaments? Quin tipus de productes hi trobaré?
Als punts d’avituallament hi trobareu dispensadors d’aigua (garrafes) amb les que podreu reomplir les vostres ampolles i/o beure amb el got que us hem donat a l’inici de la cursa (no es facilitaran gots als avituallaments). A l’avituallament de Casa de l’aigua i al final de la cursa (Moll de Marina, Barcelona), s’oferirà menjar per a que recupereu forces!

Concretament el menjar que trobareu és el següent: 

Avituallament Rubí, Sant Cugat, Collserola i Can Zam: aigua, Green-cola, beguda isotònica, plàtan, taronja, gominoles, fruits secs, olives, codony, truita de patates i fuet. Tot sense gluten
Avituallament Casa de l’aigua: aigua, Green-cola, beguda isotònica, plàtan, taronja, fruits secs, olives, truita de patates (tot sense gluten) i pasta, arròs o quinoa.
Arribada (Parc de la Barceloneta): aigua, Green-cola, beguda isotònica, cafè, plàtan, taronja, fruits secs, olives, truita de patates (tot sense gluten) i pasta, arròs o quinoa.

Com ho he de fer per córrer i anar recollint residus?
Cada corredor rebrà des de l’organització una bossa específica per dipositar els residus. Podrà decidir si alternar la recollida amb la cursa, tot fent parades per recollir o recollir-los únicament al final del tram. Al final de cada tram, podreu donar els residus que heu recollit als membres de l’organització presents. Es pesaran i es revisarà que es compleixi amb els requeriments previstos al reglament, per tenir-los en compte per la classificació final. Per a més informació sobre aquest punt, consulteu el punt 5 del reglament (Classificació).  També us recomanem que consulteu el document “Consells de seguretat per recollir residus“. 

Què hem de fer si trobem un residu voluminós/perillós que no podem portar dins la nostra bossa de plogging? Si localitzeu un residu que no podeu transportar fins al següent punt d’avituallament que us trobareu corrent, us demanem que feu servir l’aplicació Litterati per localitzar-lo (descarregueu-vos l’aplicació dies previs a la cursa). Aquesta aplicació permet fotografiar el residu voluminós, geolocalitzar-lo i pujar-lo a l’app. Amb la finalitat de quantificar el número de residus localitzats durant l’UCM, a l’aplicació caldrà posar el codi UCM22, dins l’apartat “Challenges/reptes” (per a més informació consulteu el vídeo i el PDF informatiu sobre com introduir el codi de participació). Un cop finalitzada la cursa des de l’organtizació farem totes les gestions pertinents per a que tots els residus localitzats durant la cursa siguin recollits per les autoritats pertinents i els portin a la deixalleria. Podeu consultar més informació sobre l’obectiu d’aquesta aplicació a la notícia publicada a Xarxanet.org.

Puc fer els trams caminant? No, és una cursa competitiva en la que cal córrer.

Què és el geolocalitzador? Quina utilitat tindrà? El geolocalitzador és un aparell petit que ubica en tot moment en un mapa la posició a la que es troba. Aquesta posició pot ser consultada en una pàgina web. Es donarà un geolocalitzador a cada equip, que tindrà la responsabilitat d’anar-lo portant en tot moment. Si es fa la cursa en modalitat relleus, els corredors que finalitzin un tram hauran de donar el geolocalitzador als corredors que inicïin el nou tram.

Amb una companya correm només 1 tram intermedi (pactat amb el meu equip per cobrir el conjunt de trams de la cursa). A quina hora podem començar a córrer aquest tram? No podeu començar a correr fins que no hagin arribat els corredors del teu equip al teu punt d’inici. Quan arribin al teu punt d’incorporació, et donaran el geolocalitzador i podreu començar a córrer.

Com podem calcular l’hora aproximada a la que hem de ser al punt d’incorporació per iniciar el relleu de l’equip? Podreu estimar l’hora aproximada a la que iniciareu a córrer tot consultant els temps aproximats de pas que hem calculat des de la organització. Els trobareu publicats a l’apartat “Traçat i punts d’avituallament”.  Són temps aproximats i el temps de pas de cada equip dependrà en bona part de la condició física dels seus corredors. El dia de la cursa us podrà ser de gran ajuda consultar la posició exacte del vostre equip en tot moment a través de l’enllaç web que us facilitarem (serà possible gràcies al geolocalitzador que portarà cada equip). Així sabreu si estan complint amb els temps de pas estimats.

 

AL FINAL DE LA CURSA

Un cop finalitzi la cursa, com puc tornar al meu punt d’inici?
La organització NO retornarà els corredors al seu punt d’inici de la cursa. No obstant, tots els punts d’avituallament/incorporació s’han posat en ubicacions que estan ben connectades amb el transport públic, per facilitar els desplaçaments. 

Disposaré de dutxes/vestidors quan acabi la cursa?
Degut a les mesures COVID, no es facilitarà ni servei de vestuaris ni servei de dutxa als corredors un cop hagin finalitzat la cursa. Cal tenir en compte que el punt final d’arribada és al Parc de la Barceloneta, adjacent a la Platja de Somorrostro; els corredors i corredores poden banyar-se al mar i/o fer servir les dutxes de la platja. 

Hi haurà un acte d’entrega de premis als equips al final de la cursa?
Es farà un acte simbòlic que reconegui els temps i puntuacions dels equips, però no una cerimònia amb podi. Les puntuacions finals seran publicades a la web. 

Compartir: