Els donatius

Com ja deveu haver vist, la inscripció a la cursa és gratuïta. No obstant, per participar cal realitzar un donatiu mínim de 300€–  600€, que anirà destinat íntegrament a la causa ambiental que escolliu.

Les causes ambientals per a les quals podeu realitzar el donatiu són iniciatives impulsades per entitats sense ànim de lucre de Catalunya. Les trobareu publicades a la web Donant Ambiental, un portal de donacions promogut per la Xarxa per a la Conservació de la Natura, co-organitzador de l’UCM.

En el moment de la inscripció, quan realitzeu el vostre donatiu, aquest anirà destinat en primera instància a la XCN, i posteriorment, la XCN redirigirà l’import íntegre a la causa escollida.

El fet que el donatiu passi per la XCN fa que, com a entitat sense ànim de lucre declarada d’utilitat pública, pugueu aplicar les desgravacions fiscals a les qual s’acull la XCN. Concretament:

Si l’ingrés del donatiu l’efectua una persona física s’apliquen les següents desgravacions:

Àmbit autonòmic: fins a un 15% de l’import del donatiu

Àmbit estatal: un 80% els primers 250€ i un 40% de l’import que sobrepassi aquests 250€ inicials

Per tant, quan feu el donatiu com a persones físiques, us desgravareu el 80% + 15% = 95% de l’import donat a través de la declaració de renta (si no sobrepasseu els 250€ individualment). Un exemple: si sou 12 participants a l’equip i cadascú hi posa 50€ (12 x 50€ = 600€), a través de la declaració cadascú recuperarà 47,5€ dels 50€ donats (el 95% dels 50€)! Si sou 6 participants i cadascú fa un donatiu de 100€, llavors cada persona recuperarà 95€ dels 100€ donats!

Si l’ingrés del donatiu l’efectua una persona jurídica podrà aplicar les següents desgravacions:

Àmbit autonòmic: no hi poden aplicar.

Àmbit estatal: un 40% del valor del donatiu, amb una limitació del 10% de la seva base impositiva en el seu impost de societats.

 

Si teniu dubtes o voleu saber més informació sobre aquest tema, podeu contactar amb nosaltres a equips@ultracleanmarathon.cat.

Compartir: