Festa a la Barceloneta amb els corredors de la consciència ambiental de l’Ultra Clean Marathon.

15/06/2022

Les altes temperatures de dissabte a Barcelona no van impedir l’èxit de la quarta edició de l’Ultra Clean Marathon, on es van retirar 550 kg de residus, la consciència ambiental va inundar l’entorn i i es van recaptar 15.500€ per a 17 projectes de conservació de la natura.

Fins a 44 kg de brossa va arribar a treure de la natura l’equip Meta-Litoclean, que va recorrer els 63 km de la ultramarató en 7 hores i 52 minuts i va il·lustrar la seva experiència amb fotografies a les xarxes socials.

Però els més ràpids van ser els equips de Merrell-Klassmark, que només van necessitar 4 h i 47 minuts per arribar des de Terrassa, pujant a Collserola i recorrent el riu Besòs fins a la platja.

Corríen fent plogging

Aquest és l’element que fa única aquesta ultramarató: que es corre fent plogging, esport sorgit dels esportistes enfadats i farts de trobar residus durant els entrenaments. L’Ultra Clean Marathon mostra que es pot córrer, entrenar i competir creant un impacte positiu en el medi ambient. I si bé la imatge del corredor de plogging és la del que avança amb una borsa a la mà, també vam arribar a veure’ls amb matalassos, restes de runa, pals d’escombra i  innumerables peces de plàstic indefinibles.

Dutxes per a la calor i bany al mar després de creuar la meta

El termòmetre va pujar fins a 27,1º i el pas pels trams al sol es va fer dur. Des de Terrassa a la platja, l’itinerari es reparteix en 6 trams, un total de 63,15 km que sumen 1064 m positius i 1346 metres negatius. I encara que els darrers dos, la baixada des de la Trinitat al riu i a la platja, eren pràcticament en baixada o en pla, la seva dificultat va ser la calor, ja que el pas va coincidir amb les hores de sol.

Així que a la tradicional imatge del corredor de plogging amb una bossa de residus a la mà afegim la dels corredors remullant-se a la Casa de l’Aigua de la Trinitat, o entrant al mar després de creuar la meta, a la Barceloneta.

Tot pel medi ambient

L’esperit de la Ultra Clean Marathon va inundar la jornada. “És molt divertit fer una cursa així perquè és diferent: a banda de córrer que és el que ens agrada podem deixar millor els boscos i ciutats, estem encantats de poder ajudar” declarava Marc Cassany de l’equip Merrell.

“Hem recollit molta merda, hi ha massa merda pel món” deien des de Litoclean. Tot i que Erika Nuñez, una de les padrines i participants de la passada edició que va córrer amb l’equip Plastiks, declarava “estic contenta perquè m’ha semblat trobar trams amb menys residus”.

En efecte, la xifra final, de 550 kg, és menor que la de l’any passat, tot i que continua tractant-se d’una quantitat massa elevada. El que va ser superior és l’import recaptat que es destinarà a projectes de conservació: 15.500 € que ajudaran a restaurar i protegir  praderies de posidonia, als boscos del Pirineu, rius i rieres i espècies com el gall fer o la tortuga , entre d’altres.

Per tot això des de l’equip Allianz ens recordaven “Tingueu cura del planeta, que no hi ha planeta B!”

Compartir: