FAQ’s. Preguntes freqüents

A continuació trobareu diverses preguntes i respostes que us poden ajudar a entendre millor el funcionament de la cursa. A mesura que els equips ens feu arribar noves preguntes, anirem publicant les respostes a les vostres inquietuds en aquest apartat.

Per tant, s’actualitzarà i ampliarà la informació periòdicament.

 

ABANS DE LA CURSA

A on es realitzarà la cursa? A la nova edició la cursa es realitzarà a la comarca d’Osona, amb inici i final a Vic (volta circular).  Serà el dissabte 18 de març.

Quants circuits hi hauran? A l’edició d’enguany els participants podran escollir en quin dels 2 circuits volen córrer: 

Circuit curt: serà de 32 km (amb 310 m de desnivell). Els equips que trïin aquesta opció com a molt podran estar formats per 6 persones. 

Circuit llarg: serà de 57 km (amb 1.130 m de desnivell). Els equips que trïin aquesta opció podran estar formats per un màxim de 12 persones. 

Com ha de ser els equips? Els equips han d’estar formats per un mínim de 2 persones i un màxim de 6 o 12 persones, segons el circuit que hagueu escollit, que s’aniran rellevant per cobrir els 32 o 57 km de la cursa. Cada equip farà la seva pròpia estratègia de relleus, entenent que sempre ha de tenir un mínim de 2 membres corrent i que només es poden fer els canvis a cada punt de control/avituallament (hi haurà punts de control/avituallament, cada 10 km).

Per exemple pel circuit llarg, si sou un equip de 6 persones, i tenint en compte que sempre han de córrer un mínim de 2 persones, possiblement haureu de córrer mínim 2 trams cadascú (o algú haurà de fer més de 2 trams). Al ser el repartiment completament lliure, podeu fer múltiples combinacions. L’estratègia vindrà determinada, en part, pel nivell físic de cadasú. Una possible combinació podria ser:

  • Tram 1: corren el Corredor 1 (C1) i el C2
  • Tram 2: corren el C1 i el C2
  • Tram 3: corren el C3 i el C4
  • Tram 4: corren el C5 i el C6
  • Tram 5: corren el C1, el C3 i el C4
  • Tram 6: correu tots 6 corredors

La logística de l’equip per anar a cada punt de control a fer el relleu va a càrrec de cada grup. Es recomana utilitzar transports sostenibles per accedir-hi.

S’entregarà algun tipus de material a l’inici de la cursa? NO es donarà cap bossa «corporativa» als corredors. Únicament es donarà una bossa de “plogging” a cada corredor per a que puguin dipositar els residus que vagin recollint, uns guants per recollir els residus i un got reutilitzable. Aquest material es donarà quan el corredor s’incorpori a la cursa (bé sigui al km 0 o en algun dels punts d’incorporació / avituallament).

A on he de recollir el dorsal? A l’inici de la cursa o bé al punt d’avituallament on us incorporeu podreu recollir el vostre dorsal. Per a la seva recollida es demanarà identificació (DNI, carnet de conduir, etc..). Amb l’entrega del dorsal NO es donaran agulles imperdibles per a la seva subjecció. Cadascú se les ha de portar de casa seva. El dorsal està fet amb un teixit de polièster reciclat.

Poden córrer els menors d’edat? Sí, els menors d’edat poden córrer. Tot i que no s’especifica quina és l’edat mínima, sí que recomanem que tinguin un mínim de 14 anys. En cas que un menor participi a la cursa, previ a la cursa cal entregar a la organització un certificat de responsabilitat de menors. 

Els corredors disposaran d’assegurança durant la cursa? Sí, la organització contractarà una assegurança temporal pel dia de la cursa per a cada corredor que al formulari d’inscripció de corredors hagi indicat que no disposa de cap assegurança esportiva.

DURANT LA CURSA

A quina hora comença la cursa? Els corredors del circut curt sortiran a les 08:00h de Vic. Els corredors del circuit llarg sortiran a les ‘7:30h de Vic. Us recomanem arribar una estona abans per poder recollir el geolocalitzador, el dorsal i entregar-vos els guants i bosses pel plogging. 

Com estarà senyalitzada la cursa?
Donat que es busca la màxima sostenibilitat ambiental de la cursa, aquesta NO estarà senyalitzada físicament. Per tant, per poder seguir correctament el recorregut és necessari que el seguiu amb dispositius GPS. A l’apartat Traçat i punts d’avituallament de la web hem publicat el traçat final per a que us el pogueu descarregar. Al llarg de la cursa hi haurà la presència de voluntaris, que us podran orientar, però no cobriran tot el recorregut. En tot moment caldrà respectar les senyals de trànsit i les normes de circulació.

Si no disposo de cap dispositiu GPS, com puc seguir la cursa? La ruta està publicada al web Wikiloc. Us podeu descarregar gratuïtament la seva aplicació al vostre telèfon mòbil i fer ús de l’opció “Segueix aquesta ruta” que ofereix la pròpia aplicació (l’aplicació us demanarà que creeu un compte per fer ús d’aquesta funció). 

Com seran els avituallaments? Quin tipus de productes hi trobaré?
Als punts d’avituallament hi trobareu dispensadors d’aigua (garrafes) amb les que podreu reomplir les vostres ampolles i/o beure amb el got que us hem donat a l’inici de la cursa (no es facilitaran gots als avituallaments). Fixeu-vos que únicament hi han 6 punts d’avituallament (circuit llarg). Per tant, caldrà que aneu ben equipats d’aigua al tram que feu.

Dies previs a la cursa detallarem el tipus de menjar que trobareu a cada punt d’avituallament. 

Com ho he de fer per córrer i anar recollint residus?
Cada corredor rebrà des de l’organització una bossa específica per dipositar els residus. Podrà decidir si alternar la recollida amb la cursa, tot fent parades per recollir o recollir-los únicament al final del tram. Al final de cada tram, podreu donar els residus que heu recollit als membres de l’organització presents. Es pesaran i es revisarà que es compleixi amb els requeriments previstos al reglament, per tenir-los en compte per la classificació final. Per a més informació sobre aquest punt, consulteu el reglament .  També us recomanem que consulteu el document “Consells de seguretat per recollir residus“. 

Què hem de fer si trobem un residu voluminós/perillós que no podem portar dins la nostra bossa de plogging? Si localitzeu un residu que no podeu transportar fins al següent punt d’avituallament que us trobareu corrent, us demanem que feu servir l’aplicació Litterati per localitzar-lo (descarregueu-vos l’aplicació dies previs a la cursa). Aquesta aplicació permet fotografiar el residu voluminós, geolocalitzar-lo i pujar-lo a l’app. Amb la finalitat de quantificar el número de residus localitzats durant l’UCM, a l’aplicació caldrà posar el codi UCM23, dins l’apartat “Challenges/reptes” (per a més informació consulteu el vídeo i el PDF informatiu sobre com introduir el codi de participació). Un cop finalitzada la cursa des de l’organtizació farem totes les gestions pertinents per a que tots els residus localitzats durant la cursa siguin recollits per les autoritats pertinents i els portin a la deixalleria. Podeu consultar més informació sobre l’obectiu d’aquesta aplicació a la notícia publicada a Xarxanet.org.

Puc fer els trams caminant? No, és una cursa competitiva en la que cal córrer.

Què és el geolocalitzador? Quina utilitat tindrà? El geolocalitzador és un aparell petit que ubica en tot moment en un mapa la posició a la que es troba. Aquesta posició pot ser consultada en una pàgina web. Es donarà un geolocalitzador a cada equip, que tindrà la responsabilitat d’anar-lo portant en tot moment. Si es fa la cursa en modalitat relleus, els corredors que finalitzin un tram hauran de donar el geolocalitzador als corredors que inicïin el nou tram.

Amb una companya correm només 1 tram intermedi (pactat amb el meu equip per cobrir el conjunt de trams de la cursa). A quina hora podem començar a córrer aquest tram? No podeu començar a correr fins que no hagin arribat els corredors del teu equip al teu punt d’inici. Quan arribin al teu punt d’incorporació, et donaran el geolocalitzador i podreu començar a córrer.

Com podem calcular l’hora aproximada a la que hem de ser al punt d’incorporació per iniciar el relleu de l’equip? Podreu estimar l’hora aproximada a la que iniciareu a córrer tot consultant els temps aproximats de pas que hem calculat des de la organització. Els trobareu publicats a l’apartat “Traçat i punts d’avituallament”.  Són temps aproximats i el temps de pas de cada equip dependrà en bona part de la condició física dels seus corredors. El dia de la cursa us podrà ser de gran ajuda consultar la posició exacte del vostre equip en tot moment a través de l’enllaç web que us facilitarem (serà possible gràcies al geolocalitzador que portarà cada equip). Així sabreu si estan complint amb els temps de pas estimats.

Què és el tram de silenci? El tram de silenci és un tram on demanem que els corredors facin silenci mentre hi passen. Es tracta d’un tram que passa per hàbitats d’interès comunitari prioritari i àrees d’interès faunístic definides en el Pla especial de protecció de l’Espai Natural Guilleries – Savassona. Aquesta zona té una especial importància per la nidificació d’alguns rapinyaires durant el període de gener a juliol i és molt important evitar qualsevol interferència que pogués interrompre el cicle natural de les espècies. Per aquest motiu és important fer especial atenció en mantenir el silenci i evitar la formació de grups nombrosos de persones en el pas per aquest tram.

 

AL FINAL DE LA CURSA

Un cop finalitzi la cursa, com puc tornar al meu punt d’inici?
La organització NO retornarà els corredors al seu punt d’inici de la cursa, cada corredor/a ha de planificar-se.

Hi haurà un acte d’entrega de premis als equips al final de la cursa?
Es farà un acte simbòlic que reconegui els temps i puntuacions dels equips, però no una cerimònia amb podi. Les puntuacions finals seran publicades a la web. 

Compartir: