Talent esportiu al servei de la sostenibilitat: descobreix els campions de trail que participen en l’equip ambaixador de l’Ultra Clean Marathon

06/03/2024

Un equip de campions i corredors professionals de trail s’han unit per convertir-se en els ambaixadors de l’Ultra Clean Marathon 2024, una cursa que destaca no només per la seva exigència esportiva, sinó també per la seva missió de promoure la sostenibilitat i la protecció del medi natural.  Amb declaracions com “L’Ultra Clean Marathon és una cursa necessària” de la reconeguda corredora Anna Comet, guanyadora de la Marathon des Sables 2022  o “Els esportistes de trail han de contribuir a crear consciència i protegir el territori” de Jesús Gellida,  finisher de la MDS, l’equip ha deixat clar el seu compromís amb aquesta causa.

Gerard Morales “Blacky“, campió d’Espanya de trailrunning i  figura del trail català , va assenyalar que “les coses han de canviar en la relació amb el medi natural”, mentre que el popular periodista esportiu Arcadi Alibés, també corredor  amb 159 maratons a les seves cames, que formarà part de l’equip, va destacar que “la natura és importantíssima pels esportistes”. La campiona Claudia Tremps ha afirmat que l’Ultra Clean Marathon és “la cursa ideal per als amants de la natura i l’esport”.

A aquest equip se sumen figures rellevants com l’ecoaventurer Albert Bosch, que ha estat vinculat a la cursa des de la seva creació, i Erika Nuñez, que repeteix com a ambaixadora d’aquesta iniciativa que representa un model d’esport connectat amb la sostenibilitat i la natura. A través de la Ultra Clean Marathon, els participants poden recórrer alguns dels 60 km de la cursa en equip, fomentant el treball col·laboratiu i la consciència ambiental.

Els trail runners Xavi Marina, especialista en proves per etapes per tot el món,  i Marta Molist, guanyadora de l’Ultra Pirineu 2023,  Laia Andreu, atleta i campiona de curses de raquetes de neu, també s’han sumat a l’equip ambaixador, que estarà patrocinat per Urbaser.

Núria Burgada, esportista i educadora, se suma de nou a l’Ultra Clean Marathon a través de la Fundació Kilian Jornet, una iniciativa dedicada a la conservació de les muntanyes impulsada pel popular campió Kilian Jornet, el seu fill. La seva participació ressalta la importància de la implicació de tota la comunitat esportiva en la preservació del medi natural.

Tots els participants de la UCM recolliran residus mentre corren, practicant el plogging. A més a més cada equip corre , o camina, per donar el seu suport a un projecte per la conservació de la natura dut a terme per una entitat ambiental a Catalunya.

Compartir: