Consulta els vídeos de la tercera sessió

01/03/2021

webinar 3 videos

Dimecres passat vam tenir una sessió plena d’idees per fer l’esport més sostenible, en la que vam poder conèixer noves entitats ambientals.

Parlant amb Klassmark una idea ha quedat clara “Menys és més“. Els esdeveniments esportius poden ser minimalistes per reduir els impactes, han d’aprendre a “mirar” l’entorn natural per on passen. I la roba esportiva no té perquè durar poc: es tracta de triar-la i tractar-la bé!

Hem conegut el fantàstic espai de Riet Vell, al Delta de l’Ebre, a on conservació i agricultura es donen la mà amb SEO BirdLife: dos reptes. Quan hagis de comprar arròs, tasta arròs ecològic de Riet Vell! I quan puguis, visita l’espai, si pot ser amb una de les crides de voluntariat!

Has estat mai al Bosc de la Marquesa? Si no és així, corre i vés quan pugui: un dels paisatges mediterranis més bonics vora mar que ens queden lliures d’edificacions. En aquest espai se’n cuida l’Associació Aurora, que també actua al riu Francolí. Aquesta iniciativa per la conservació de la natura és també una iniciativa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades de malaltia mental i dels seus familiars, així com la defensa dels seus drets.

Us ho hem dit que les entitats ambientals són joies. Per això l’Ultra Clean Marathon és una cursa solidària amb elles. Perquè elles, amb els seus tècnics i voluntaris, ajuden dia a dia la natura, que és la casa de tothom, que la gaudim tots i totes, sense la qual, directament no hi tindríem vida.

Saps quants voluntaris i voluntàries es mobilitzen pels rius cada any a Catalunya? Són moltíssims. Tu tu també pot ser un d’ells, si et sumes al Projecte Rius de l’Associació Hàbitats. En la societat actual vivim desconnectats de la natura, i poc sabem dels nostres rius i rieres: el primer pas per entendre a quins problemes fan front és anar-hi, i analitzar-los. No cal ser una persona molt experta: cal fer una formació i uns protocols del Projecte Rius, i podrem identificar aspectes importants de l’aigua que hi corre, o que no hi corre, i de les espècies que hi viuen, o que ho haurien de fer, però no ho fan. Un projecte d’implicació ciutadana, deixeu-nos dir que “brutal”.

Totes aquestes informacions les trobes als vídeos de la tercera sessió de la comunitat UCM, que pots consultar aquí mateix amb tots els altres.

Compartir: